Nachosy z tortilli i pasta z fasoli

Nachosy z tortilli i pasta z fasoli

Czas ok. 15 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 370 kalorii

Składniki

tortilla pełnoziarnista lub pszenna (60 g)
 łyżeczka oleju (5 g)
 1/2 puszki fasoli czerwonej (120 g)
łyżeczka koncentratu pomidorowego (15 g)
 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
 łyżeczka oregano
 szczypta chili i pieprzu

Przepis

Przekrój tortillę na małe trójkąty.

Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju, aż staną się chrupiące.

W międzyczasie zmiksuj fasolę z pozostałymi składnikami.

Nachosy z tortilli i pasta z fasoli

Nachosy z tortilli i pasta z fasoli

wartości przeliczone na porcję

Białko 14 g | Tłuszcz 12 g | Węglowodany 54 g | Błonnik 14 g

Shopping Cart
Scroll to Top