Pasta fasolowo-pietruszkowa

Pasta fasolowo-pietruszkowa

Czas ok. 5 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 189 kalorii

Składniki

6 łyżek fasoli białej konserwowej lub gotowanej (120 g)
1/2 pęczka pietruszki (20 g)
1/2 łyżeczki majonezu (5 g)
ząbek czosnku (6 g)
sól, pieprz

Przepis

Do fasoli dodaj majonez, czosnek, pietruszkę, sól, pieprz i całość zmiksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

W przepisie możesz wykorzystać fasolę, ciecierzycę, groszek konserwowy lub tofu, a zamiast majonezu dodać olej lub jogurt.

Pasta fasolowo-pietruszkowa

Pasta fasolowo-pietruszkowa

wartości przeliczone na porcję

Białko 10 g | Tłuszcz 4 g | Węglowodany 29 g | Błonnik 7 g

Shopping Cart
Scroll to Top