Wegańskie racuchy z jabłkiem

Racuchy z jabłkami

Czas ok. 20 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 332 kalorii

Składniki

małe jabłko (80 g)
1/4 szklanki napoju sojowego (62 g)
1/4 łyżeczki cynamonu
łyżeczka ksylitolu
łyżka oliwy z oliwek (10 g)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
4,5 łyżek mąki pszennej (45 g)

Przepis

W misce wymieszaj wszystkie składniki poza jabłkiem i olejem.

Jak powstanie gęste ciasto, dodaj pokrojony w kostkę owoc i wymieszaj.

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj ciasto tak, aby powstały małe naleśniki.

Smaż na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.

Po przełożeniu na talerz możesz dołożyć również np. jogurt, orzechy, cynamon lub więcej owoców.

Jeśli ciasto jest za gęste dodaj trochę wody, natomiast jeśli będzie za rzadkie dodaj trochę więcej mąki.

Proszek do pieczenia możesz go zamienić na sodę, ale dodaj wtedy do ciasta odrobinę octu.

Wegańskie racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

wartości przeliczone na porcję

Białko 6,7 g | Tłuszcz 11,9 g | Węglowodany 53,8 g | Błonnik 3,4 g

Shopping Cart
Scroll to Top