Sałatka z tofu, papryki i pomidora

Sałatka z tofu, papryki i pomidora

Czas ok. 15 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 371 kalorii

Składniki

1/2 papryki (75 g)
mała cebula czerwona (50 g)
pomidor (140 g)
tofu wędzone (90 g)
1,5 łyżki oliwy z oliwek (15 g)
1/4 łyżeczki papryki wędzonej
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
łyżeczka oregano
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Przepis

Wszystkie składniki pokrój w kostkę.

Tofu podsmaż na rozgrzanej patelni z łyżeczką oliwy pod koniec smażenia dopraw papryką wędzoną oraz czosnkiem granulowanym.

Następnie wszystkie składniki wymieszaj w misce i polej oliwą, sokiem z cytryną oraz dodaj resztę przypraw.

Wegańska sałatka z tofu, papryki i pomidora

Sałatka z tofu, papryki i pomidora

wartości przeliczone na porcję

Białko 17 g | Tłuszcz 26 g | Węglowodany 22 g | Błonnik 6 g

Shopping Cart
Scroll to Top