Wegański gzik

Czas ok. 10 minut
Ilość porcji 1
Porcja ma ok. 360 kalorii

Składniki

1/2 kostki tofu naturalnego (90 g)
3 łyżki słonecznika (30 g)
1/4 szklanki napoju sojowego (62,5 g)
mała cebula (50 g)
4 łyżki soku z cytryny lub kwasek cytrynowy
szczypiorek, sól, pieprz

Przepis

Następnie zmiksuj nasiona słonecznika, tofu, mleko sojowe i sok z cytryny przez około 30 sekund.

Dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Odstaw gzik do lodówki, aby smaki się połączyły, podczas gdy ziemniaki się gotują.

Przygotowanie wegański gzik

Wegański gzik

wartości przeliczone na porcję

Białko 26 g | Tłuszcz 22 g | Węglowodany 20 g | Błonnik 5 g

Shopping Cart
Scroll to Top