wegańska pasta bezjajeczna z tofu

Pasta bezjajeczna

Czas ok. 5 minut
Ilość porcji 2
Porcja ma ok. 146 kalorii

Składniki

1/2 kostki tofu naturalnego (90 g)
3 łyżeczki majonezu wegańskiego (30 g)
łyżeczka musztardy (10 g)
szczypiorek
1/4 łyżeczki kurkumy
szczypta czarnej soli, pieprzu

Przepis

Połącz majonez z musztardą i wymieszaj z przyprawami.

Następnie dodaj rozgniecione widelcem lub pokrojone w drobną kostkę tofu oraz drobno posiekany szczypiorek.

Ciecierzyca sprawdzi się idealnie jako zamiennik tofu, a jeśli nie masz czarnej soli, można ją pominąć lub dodać przyprawę curry. Opcjonalnie warto także rozważyć dodanie łyżki płatków drożdżowych dla dodatkowego smaku.

wegańska pasta bezjajeczna z tofu

Pasta bezjajeczna

wartości przeliczone na porcję

Białko 4 g | Tłuszcz 13 g | Węglowodany 4 g | Błonnik 1 g

Shopping Cart
Scroll to Top