Wegańska surówka z botwinki

Surówka z botwinki

Czas ok. 15 minut
Ilość porcji: 2
Porcja ma ok. 176 kalorii

Składniki

pęczek botwinki (350 g)
mała cebula czerwona (50 g)
3 rzodkiewki (45 g)
łyżka słonecznika (10 g)
szczypiorek (10 g)
jogurt sojowy (75 g)
łyżeczka majonezu (10 g)
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól, pieprz

Przepis

Liście botwinki dokładnie umyj i posiekaj na mniejsze kawałki.

Buraczki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę i rzodkiewki także pokrój w cienkie plasterki.

Wszystkie pokrojone warzywa wrzuć do dużej miski.

Przygotuj sos czosnkowy, mieszając majonez z czosnkiem granulowanym, jogurtem, solą i pieprzem.

Polej surówkę sosem czosnkowym i dodaj posiekany szczypiorek oraz słonecznik

Wegańska surówka z botwinki

Surówka z botwinki

wartości przeliczone na porcję

Białko 7 g | Tłuszcz 7 g | Węglowodany 24 g | Błonnik 8 g

Shopping Cart
Scroll to Top